USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Неділя, 30 червня 2024 21:47

Перші з Кіровоградщини: «Агротех» - чемпіон України з футболу

Тишківка. 30 червня. «Громада». Тишківський «Агротех» став чемпіоном України з футболу серед аматорських команд, перемігши у фінальному поєдинку городенківський «Пробій» - 2:0, інформує «Громада».

В цю казку досі складно повірити. Коли наша команда заявилася в чемпіонат України, то до фаворитів її було складно віднести. Навіть у «східній» групі іванківський «Штурм», одеський «Титан», досвічені «Олімпія» та «Нафтовик» - ті опоненти, які на папері виглядали значно потужніше. Втім, з кожного з них Загальський, Чичиков і компанія «зняли скальп» протягом першості, довівши, що порядок б’є клас.
«Агротех» - приклад команди, яка досягла великого успіху завдяки суворій дисципліні, дружній, навіть – родинній, атмосфері в колективі, палкій підтримці вболівальників, професіоналізму тренера та, без усякої скромності, батьківській турботі про гравців від президента. Щира праця з заточенням на кожен майбутній матч дозволила нам пройти шлях від андердога до чемпіона за сезон.
ФІНАЛ
Де тишківська команда виграла ще до початку матчу, так це на трибунах. Ну не відчувалося, що «Агротех» грає за 300 кілометрів від дому. Аж на стільки багато саме наших вболівальників було на трибунах. І вони явно приїхали лише за кубком.
Обидва опоненти не стали брати час для «розвідки», а одразу пішли в атаку. І варто відзначити, що саме городенківці були трішки активніші в останній третині поля завдяки небезпечним прострілам та стандартам, особливо – кутовим.
Найнебезпечніший момент у номінальних гостей виник у кінці першого тайму: Сондей тонким пасом запустив на воротаря Ключка, той прокинув Рудика, але з гострого кута не зміг влучити в ціль.
Приблизно в цей час стався епізод, який, як на мене, ілюструє весь сезон «Агротеха»: після енного кутового біля воріт Рудика, Євген Соколан підбіг на бровку й показав, що саме зараз команді треба підтримка тих, для кого вони й грають! І до кінця гри наші фанати не зупинилися ні на секунду!
І вже через кілька хвилин «Агротех» зробив перший крок до перемоги в фіналі. В центрі Скоров віддав на Загальського, а Ігор віддав розрізну передачу на хід Сурженку. Макс наче на велосипеді, випередив захисників і вибіг віч на віч з Піцаном і перекинув мяч через голкіпера – 1:0 – 24-річний гравець ще раз довів свій високий рівень і неймовірний потенціал.
Після перерви склалося враження, що рахунок досі 0:0, адже тишківчани лише підсилювали свою агресію в атаці. Втім, і «Пробій» не відсиджувався в захисті. На 65-й хвилині простріл з правого флангу з лінії воротарського майданчика замикав Ключко, проте Рудик грамотно скоротив обстріл і прийняв удар із небезпечної позиції на себе. Як на мене, саме Дмитро Рудик – найкращий воротар чемпіонату. Так само, як і Ігор Загальський – найкращий гравець.
У середині тайму Олександр Мизенко зробив декілька замін, аби освіжити фланги для проведення контратак. І це спрацювало. На 82-й хвилині Чичиков видав розрізну передачу з глибини, свіжий Роман Пономаренко вискочив на воротаря й правою ногою проткнув мяч між ногами Піцана, влучивши у ближній кут – 2:0 – тишківський «Агротех» став чемпіоном України з футболу серед аматорських команд.
Варто відзначити, що ніколи раніше команда з Кіровоградщини не вигравала чемпіонат України серед аматорів під егідою ААФУ. Лише раз, у 2014-му, АФ П’ятихатська (Петрове) – це така попередня назва Інгульця – стала срібним призером. «Агротех» виграв всі турніри, в яких брав участь цього року.
Довго команда з Тишківки відпочивати не буде, адже вже через приблизно півтора місяця стартує новий чемпіонат України й там ставлення до чинного чемпіона буде зовсім іншим. Тому, рухаємося далі й дякуємо всім за сезон.
Агротех (Тишківка) - Пробій (Городенка) - 2:0 (1:0)
Голи: Сурженко, 45+2, Пономаренко, 82
Агротех: 63.Рудик Дмитро; 15.Скоров Максим (3.Мацюта Данило, 62); 18.Бовтуненко Павло; 19.Біжко Володимир; 6.Співак Олександр; 8.Шмат Андрій (9.Пономаренко Роман, 73); 21.Пастухов Павло; 16.Загальський© Ігор; 77.Чичиков Олексій (20.Пісний Володимир, 83); 17.Сурженко Максим (5.Кривошей Єгор, 89); 11.Соколан Євгеній (7.Радченко Денис, 86). Запасні: 13.Кулібаба Максим; 4.Хорольський Дмитро; 36.Бедін Віталій; 10.Коломієць Олег. Головний тренер: Олександр Мизенко.
Пробій: 23.Піцан Іван; 18.Пархуць Ярослав; 44.Пархуць Віталій; 2.Радульський Володимир; 13.Білик Ігор (9.Романчук Іван, 83); 15.Харук Руслан; 31.Борисевич© Роман (4.Андрусяк Максим, 90+2); 7.Сікач Микола (49.Семенюк Руслан, 87); 11.Сондей Іван; 10.Дриган Богдан (99.Іваничук Володимир, 65); 14.Ключко Едуард (96.Дитко Роман, 76). Запасний: 12.Креховецький Артем. Головний тренер: Володимир Ковалюк.
Попередження: Скоров Максим, 49; Шмат Андрій, 52; Ключко Едуард, 57; Романчук Іван, 89; Пастухов Павло, 90+4
13:00; 28.06.2024. Київ. Стадіон НТК ім. В.М.Баннікова. 150 глядачів. Поле 4; +32С
Арбітр: Максим Скрипник (Київська обл.)

 

Переглянуто 519 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(2 Голосів)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол