USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

П'ятниця, 27 вересня 2024 09:43

Дивовижно або як «Агротех» переміг «Рокиту»

Тишківка. 27 вересня. «Громада». У першому матчі 1/8 фіналу Кубка України серед аматорських команд, тишківський «Агротех» на виїзді переміг представника Полтавщини «Рокиту» з рахунком 3:1, інформує «Громада».

Цей поєдинок однозначно запам’ятається усьому колективу «Агротеха» та їх вболівальникам. Як на мене, то даний матч можна вважати ідеальною ілюстрацію до того, як потрібно боротися зі своїми проблемами. Але про все детально.
Навіть на папері чемпіони України не виглядали однозначними фаворитами. Погодьтеся, не можна недооцінювати суперника, коли в їх складі присутні колишній гравець збірної України Григорій Ярмаш, ексзахисник «Ворскли», «Оболоні» та ряду інших команд Вадим Сапай, наддосвідчений Павло Ребенок і Роман Кунєв, який пограв і за «Ворсклу», і за «Гірник-Спорт».
Окрім того, «Рокита» досить впевнено лідирує в чемпіонаті Полтавської області, випереджаючи добре знайому нам «Олімпію» з Савинців, яка, нагадаю, є головним конкурентом «Агротеха» в чемпіонаті.
Також варто відзначити якість газону, атмосферу на стадіоні й заповнені трибуни, що свідчить про любов селян до футболу. А підтримка, як ми знаємо, вирішує багато.
Окремо треба згадати постать головного арбітра. Ним став Ростислав Дубина з Дніпра. І саме його рішення зробить наш матч незабутнім.
Тож перейдемо, власне, до гри. Початок поєдинку ознаменувався контролем м’яча від господарів. Захисники «Рокити» намагалися дальніми передачами знайти вільні зони в захисті гостей. І от на восьмій хвилині це вдалося. Та ще і як! Сапай з власного карного майданчика віддав передачу на хід Кунєву, а той встиг першим за Рудика до м'яча й наш голкіпер достатньо грубо збив форварда в декількох метрах від штрафної – пряма червона картка для найкращого воротаря минулого чемпіонату. У момент зіткнення ближче за Кунєва до воріт був наш центрбек Володимир Біжко, але головний арбітр на це не зважав.

Тож, замість правого атакувального півзахисника Сурженка на поле вийшов резервний голкіпер Олександр Козинець.
Знаєте, коли Рудик отримав вилучення, господарі раділи, ніби вже виграли матч. Певно, ще не знали полтавці, який характер у хлопців із Кіровоградщини й чому саме вони переможці минулої першості. Без вольових якостей чемпіонами не можливо стати.
Зрозуміло, що «Рокита» пішла великими силами вперед, аби використати свою чисельну перевагу. Тільки от і підопічні Олександра Мизенка грамотно перебудувалися й почали раз по раз використовувати вільні зони в захисті суперників.
На 27-й хвилині Загальський віддав ліворуч діагональ на Кулібабу в штрафну, той одразу сильно пробив по воротах, але врятував Педько, але тут же, як і годиться класному форварду, з'явився Соколан і зіграв першим на добиванні з воротарської – 0:1. Надалі сценарій першого тайму абсолютно не змінювався: господарі йшли великими силами вперед, а чемпіони України очікували своєї нагоди. І на 43-й хвилині про себе знову нагадав Євген Соколан. Чичиков із нашої штрафної вибив м'яч далеко вперед у боротьбу, де Соколан спочатку переграв захисника на другому поверсі, потім втік від нього й вже перед штрафною, грамотно прикрив м'яч корпусом і пробив потужно в ближній кут – 0:2.
Ну а на останній хвилині основного часу першого тайму своє слово сказав і Пастухов. Капітан Загальський протягнув м'яча з центру поля, віддав ліворуч на Павла, а той обіграв двох, змістився ближче до центру й пробив так, що сітку на воротах стадіону «Маяк» треба, напевно, зашити – 0:3.
Щоправда, вже у компенсований час господарі відквитали один м’яч: Остапенко навісив до штрафної, де його передачу замкнув Кунєв – 1:3.
У другому таймі гості діяли за звичною схемою: терпляче чекали нагод на контратаку. Ну а от господарі повністю перехопили ініціативу й намагалися знайти своє щастя біля воріт Козинця. Тільки в цьому матчі «Агротех» зіграв як один механізм. Когось відзначити буде навіть не правильно, адже в обороні, мені здається, кожен віддався на 101%. Як доказ того – 65-та хвилина. «Рокита» проводить класну позиційну атаку, Остапенко навішує до штрафної, де той-таки Кунєв потужно пробиває головою під ближню стійку. Але неймовірний сейв робить Олександр Козинець! Він переводить м'яч на стійку, а вже першим у воротарській виявився Біжко. Тільки от для 34-річного воротаря прекрасний сейв обійшовся ціною травми – він пошкодив ключицю. Та так, що пізніше довелося звернутися до хірурга.

Благо, зараз Олександр проходить реабілітацію й ми бажаємо йому якомога скорішого повернення на поле.
Голкіпери в «Агротеха» закінчилися й потрібно було, аби в отвір воріт став хтось із польових. Цю надважливу роль в утриманні рахунку взяв на себе той, хто власне цей гандикап і створив – Євген Соколан. Не знаю, чи коли-небудь Женя стояв на воротах, але навички в нього точно є. Бериславець чудово діяв і на виходах, і одного разу здійснив сейв, парирувавши удар головою з п'яти метрів від Хрієнка.
Окрім цього, важкий забій ребер у кінці гри отримав ще й Роман Пономаренко, але в його випадку суддя «не помітив» порушення. У боротьбі на другому поверсі Остапенко просто зніс нашого вінгера. Втім, Дубина дозволив грати далі, коли дев’ятий номер «Агротеха» лежав на газоні. На жаль, ще одна повторна заміна в складі чемпіона. Рома награв «аж» 12 хвилин.
Відзначу, що замість Козинця на полі з’явився Кривошей, який в останні хвилини матчу «вигриз» усі м'ячі в нашому карному майданчику.
Як не старалися господарі, але зменшити перевагу гостей їм так і не вдалося – 1:3 – рахунок, здобутий на характері та всупереч обставинам.

«Не шукайте логіки в футболі», - казав Віктор Прокопенко.

Ця гра максимально ілюструє легендарний вислів. Від самого початку все було проти підопічних Мизенка: вилучення на початку, дві травми, втрата обох воротарів. Але щось мені підказує, що саме ось ці всі компоненти й дозволили представникам Кіровоградщини провести по-справжньому неймовірний матч. Кожен грав і за себе, і за того хлопця. І коли проходячи повз трибуну вболівальників «Рокити» я почув позитивні відгуки про нас, то відповів «А уявіть, щоб вони грали в рівних складах». На що мені відповіли: «Так це їх на одного менше? Я думав «наоборот».
Такі матчі залишаються в пам'яті, а ще приємніше, що протягом гри у Рокиті точно запам'ятали як пишеться та вимовляється Тишківка – село, де грає найкраща аматорська команда в Україні.


Кубок України з футболу серед аматорських команд сезону 2024/2025, 1/8 фіналу, перший матч
ФК Рокита – Агротех (Тишківка) – 1:3 (1:3)
Голи: Кунєв, 45+2 – Соколан, 27, 43, Пастухов, 45
Рокита: 1.Педько Микола; 30.Мохначук Дмитро (15.Харчинський Дмитро, 31); 23.Ярмаш Григорій; 5.Сапай Вадим (9.Пилипенко Віктор, 46); 3.Остапенко Станіслав; 4.Сапіга Назар (20.Хрієнко Назар, 77); 28.Фоменко Юрій (19.Заяць Євгеній, 51); 10.Шевченко Валентин (18.Ребенок Павло, 51); 21.Місяйло© Андрій (22.Соколовський Максим, 65); 27.Самбурський Володимир; 14.Кунєв Роман. Запасні: 12.Папірний Дмитро; 16.Бакланов Микита; 11.Науменко Артем. Головний тренер: Галимурза Віталій Анатолійович.
Агротех: 63.Рудик Дмитро; 3.Манастирний Олег (7.Радченко Денис, 85); 19.Біжко Володимир; 55.Ковальов Максим; 13.Кулібаба Максим; 23.Хорольський Дмитро (35.Шмат Андрій, 86); 77.Чичиков Олексій (9.Пономаренко Роман, 77; 15.Скоров Максим, 89); 16.Загальський© Ігор (20.Пісний Володимир, 80); 8.Пастухов Павло; 17.Сурженко Максим (22.Козинець Олександр, 9; 5.Кривошей Єгор, 73); 11.Соколан Євгеній. Запасні: 10.Коломієць Олег; 6.Співак Олександр. Головний тренер: Мизенко Олександр Вікторович.
• 13:00; 25.09.2024. Рокита. Стадіон “Маяк”. 100 глядачів. Поле 4; +26С
• Суддя: Дубина Ростислав (Дніпро)
• Попередження: Остапенко Станіслав, 45+2; Ярмаш Григорій, 48; Хорольський Дмитро, 85; Ковальов Максим, 90+4; Кулібаба Максим, 90+7
• Вилучення: Рудик Дмитро, 9 (зрив очевидної гольової можливості)

 

Переглянуто 444 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(5 Голосів)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол