USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Вівторок, 31 серпня 2021 08:54

Пам'яті мецената та добродія: на Буковині пройшов футбольний турнір на честь Бориса Маковійчука

Тишківка. 31  серпня. "Громада". У суботу, 28 серпня, у селі Розтоки Чернівецької області відбувся футбольний турнір пам’яті Маковійчука Бориса Танасійовича. Участь у турнірі  взяв і тишківський "Агротех", інформує кореспондент "Громади".

Знаєте, це той випадок, коли емоції переповнюють, як від гри, так і від гостинності та рівня проведення змагань.
Турнір видатного місцевого підприємця та мецената, якого не стало понад 17 років тому, проводиться з 2016 року та за підтримки його дітей - Анатолія, Ірини, Марини й Арсена. Щоразу рівень учасників та підготовки організаторів зростає, що свідчить і про прогрес "гри мільйонів" у мальовничому карпатському селі. До прикладу, цього разу, турнір проводився не тільки серед дорослих, а й серед дітей.
На початку організатори турніру, разом із другом Бориса Маковійчука, підприємцем Сергієм Саусем урочисто відкрили нещодавно збудований роздягальний комплекс. І тут хочу відзначити, що дивлячись на такі щирі хвилювання основних дійових осіб заходу, їх бажання зробити все на найвищому рівні, прагнення якомога більше залучати до занять «грою мільйонів» дітей, я розумію, що футбол у цьому селі буде жити, а підприємці, в консолідації з місцевою владою, яка теж не оминула захід, зможуть його розвинути до більш високого рівня.
Стосовно організації, то тут варто подетально розповісти. Гості з Кіровоградської області - футбольний клуб "Агротех" були поселені на території комфортабельного комплексу "Садиба Карпат", де хлопці могли легко піти до бані, або ж поплавати в басейні. Як зізнаються самі футболісти, їм хочеться повертатися до Розтоків, аби знову відчути цю атмосферу та споглядати красу гір.
У перервах між матчами, для всіх присутніх звучала україномовна музика від місцевих співаків. Одразу після початку турніру, розтоківські кулінари почали безкоштовно пригощати усіх бажаючих шашликом, смачнющою шурпою та бограчем.Також поруч зі стадіоном продавали каву та прохолодні напої.
Щодо змагань, то в дитячих баталіях рівних не знайшлося місцевій "Буковині", яка мінімально здолала ФК "Чорногузи" й розписана "суху" нічию з "Соколем" з Путили. Так само без голів завершився матч "соколів" з "чорногузами", що дозволили дітлахам із Путили вибороти "срібло", у ФК "Чорногузи" - "бронза".
Ну а от серед дорослих було чотири учасника - "Буковина" з Розтоків, ФК "Замостя", ФК "Чорногузи" та "Агротех" із села Тишківка Кіровоградської області.
У першому півфіналі команда з центральної України впевнено перемогла "Замостя" - 4:2. Примітно, що покер у цьому поєдинку оформив Максим Кулібаба.
В іншому матчі господарі без проблем здолали опір "Чорногузів" - 4:0.
У грі за "бронзу" "Замостя" мало велику перевагу, але реалізувати купу моментів так і не змогло. А от "Чорногузи" були безжальними й дві своїх нечисленні нагоди втілили в забиті м'ячі - 2:0 - "бронза" у чорногузівців.
Ну а "вишенька на торті" - "золотий" матч видався наднапруженим та видовищним. Палка підтримка глядачів надихала господарів й ті виглядали нічим не гірше, аніж діячі переможці кубка. Мало того, розтоківцям вдалося нейтралізувати головну атакувальну силу "Агротеха" - Максима Кулібабу, який у першій половині гри був взагалі не помітним.
Надзвичайно відважна гра на кожному клаптику поля допомогла господарям двічі "розписатися" в воротах Івана Демидова. Вже в другому таймі тишківчани притисли опонентів до їх воріт і мали безліч нагод, аби реалізувати свою перевагу. Втім, Богдан Данищук діяв у воротах бездоганно й лише потужний "постріл" Романа Сенчука залишив його "не при справах". Але на більше "Агротех" не вистачило - 2:1 - "Буковина" перемагає на домашньому турнірі пам'яті свого прекрасного земляка.
Під час церемонії нагородження всім призерам були вручені кубки та медалі. Також вручали індивідуальні нагороди у різноманітних номінаціях:
"Найкращий воротар" - Богдан Данищук ("Буковина" Розтоки);
"Найкращий захисник" - Олександр Шулько (ФК "Чорногузи")
"Найкращий півзахисник" - Василь Вірста (ФК "Замостя")
"Найкращий нападник" - Максим Кулібаба (ФК "Агротех" Тишківка)
"Найкращий гравець" - Ігор Коржук ("Буковина" Розтоки).
У своєму вітальному слові президент ФК "Агротех" Сергій Саусь відзначив високий рівень організації змагань та вручив "Подяку" від колективу свого футбольного клубу організаторам прекрасного турніру пам'яті його друга Бориса Маковійчука.

На завершення хотілося б висловити подяку родині Маковійчуків, які власним прикладом показують, як потрібно любити спорт, заохочувати молодь до здорового способу життя та продовжувати благо свого чудового тата.

 

 

 

Переглянуто 2257 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(2 Голосів)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол