USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Понеділок, 14 лютого 2022 15:56

Футзал: «Агротех» в «кроці» від чемпіонства

Тишківка. 14 лютого. «Громада». У суботу, 12 лютого, у рамках чемпіонату Кіровоградської області з футзалу серед команд Третьої ліги, тишківський «Агротех» переміг соколівський СКІФ – 6:2, інформує «Громада».

На мій погляд, все сталося так, як і повинно було статися. Досвідчена та гарно укомплектована команда Олександра Мизенка подолала труднощі, які траплялися під час гри й досягла необхідного результату, але про підряд.
Матч для тишківчан розпочався не дуже вдало, вже на першій хвилині Дмитро Тюпа «обікрав» на нашій половині Максима Кулібабу, вийшов «на побачення» з Віталієм Хоменком й переграв досвідченого кіпера – 0:1.
Але паніки в стані «Агротеха» не могло бути, адже й такий сценарій, скоріше за все, передбачав Олександр Мизенко. Наша команда розпочала активний пресинг на половині суперника й небезпечні моменти почали сипатися біля воріт Сергія Волошиновського. Але ж як грав молодий голкіпер соколівців! То справді не передати в тексті, краще просто подивитися, який спайдермен був у воротах СКІФа, але «один у полі не воїн», на наше щастя. На 11-й хвилині Сенчук із Коломійцем класно, а головне – результативно, розіграли кутовий. Рома відпасував на Олега, той – повернув назад і змістився в штрафну, а 17-й номер знову зіграв у «стінку» й капітан уже «в притул» пробив по воротах – 1:1.
Щоправда, після цього гра вирівнялася. Небезпека почала виникати й біля володінь Віталія Хоменка, але, якщо «Агротех» міг забивати внаслідок командних дій, то от СКІФ свої моменти мав після прояву індивідуальної майстерності. Так, реактивний Ярослав Поплавка, під час контратаки, зумів вдало «проштовхнути» м’яч між нашим голкіпером і Олександром Співаком – 1:2.
Але «не довго музика грала». І далі почало проявлятися те, про що я вже згадав – командна гра почала переважати індивідуальність. Ковтун перехоплює передачу суперника й віддає пас на Кулібабу, Макс збирає на собі аж трьох опонентів, знаходить простір між ними й пасує на бігучого Коломійця, якому залишалося найважче – пробити так, щоб Волошиновський не парирував – вдалося, завдяки потужному пострілу в дальній кут. За рахунку 2:2 команди пішли на перерву. Після відпочинку Хоменко й Волошиновський продовжили дивувати неймовірними сейвами, а це тільки підігрівало інтригу в протистоянні. Але моментів у тишківського колективу були дещо більше й перевага щохвилини ставала все помітнішою, а Олег Коломієць наочно продемонстрував, хто може вважатися MVP ліги. Хоменко вводить мяч на Добролежу, той пасує на Коломійця, який зміщається ближче до бокової лінії й, ефектно, віддає пятою в ту зону, де сам щойно стояв, а в цей час туди вбіг Андрій і одразу потужно пробив у ближній кут воріт – 3:2 – класна атака й не менш ефектне завершення.
Далі – більше. Кулібаба прокидає мяч на лівий фланг захисту, у падінні вибиває його вперед, суперники апелюють до арбітра щодо ауту, а в цей час Сенчук просто пасує на абсолютно самотнього Коломійця перед штрафною. Олег з убійної позиції не промахнувся – 4:2.
Нерви в скіфів почали здавати і Ярослав Поплавка штовхнув Романа Жорнового, але, благо, що нічого серйозного не сталося й арбітрам матчу Олександру Голубу та Миколі Олексієнку вдалося «вгамувати норов» футзалістів.
Але ж якийсь був заряджений на гру Коломієць! То щось неймовірне: відбирає мяч біля власного карного майданчика - організовує контратаку - його збивають - він встигає відпасувати на Кулібабу - замість лежати й просити «гірчичника» для суперника, швидко підіймається й біжить далі у вільну зону й кричить: «Куля» - Кулібаба, з-під двох опонентів, знаходить по голосу Коломійця й той «вбиває» круглого в сітку воріт СКІФа - 5:2. От у чому не відмовиш «Агротеху» в цій грі – це в характері, який і допоміг нам у вирішальний момент.
Вже на останок, мяч, після удару Максима Кулібаби, влучив у руку Ігорю Мережаному й арбітри вказали на «точку». З шести метрів бездоганно пробив той таки Максим Кулібаба – 6:2 – де-факто, «золота» перемога «Агротеха».
Згідно з регламентом чемпіонату Кіровоградської області з футзалу, за рівної кількості очок, вище розташовуєть команда, яка має перевагу в очних зустрічах. У нас із СКІФом по одній перемозі, але 11:9 за забитими м'ячами на нашу користь. Тож, у наступних двох матчах підопічним Олександра Мизенка достатньо здобути лише одну перемогу, аби виграти першість.
Тож, вже 19-го лютого, у матчі з кропивницьким «Монолітом», тишківська команда може оформити чемпіонство.

 

Переглянуто 1631 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(4 Голосів)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол