USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Понеділок, 06 травня 2024 20:27

Футбольний уїк-енд: «Агротех» здобув дві важливі перемоги

Тишківка. 6 травня. «Громада». Вихідними тишківський «Агротех» переміг у 15-му турі чемпіонату України з футболу серед аматорських команд на виїзді лозівський «Авангард»(4:0), а також розгромив соколівський СКІФ у півфіналі Кубка Кіровоградської області з футболу «Пам'яті героїв ЗСУ» - 11:2, інформує «Громада».

Вояж у понад 500 кілометрів до села Юр’ївка Павлоградського району Дніпропетровської області для підопічних Олександра Мизенка не обіцяв бути легкою прогулянкою. Команда колишнього тренера «Металіста» Ігоря Рахаєва має у своєму складі дворазового чемпіона України та володаря Кубка УЄФА у складі «Шахтаря» Олександра Гладкого, а також достатньо солідний спонсорський контракт із беттинговою компанією «FAVBET», що дає приводи розмірковувати про бажання власників переходити до професіонального футболу. Втім, зараз суперники перебувають на передостанньому місці нашої групи й, зрозуміло, що нашій команді втрачати очки у цій зустрічі не можна було.

У зв'язку з серйозною травмою спини півзахисника «Агротеха» Дмитра Хорольського, капітан команди Ігор Загальський вийшов на матч із футболкою на підтримку гравця - «Хорула, повертайся сильнішим! Ми чекаємо на тебе».  


Вже на початку матчу гості, які грали за вітром, що вносив свої неабиякі корективи, притисли опонентів до їх воріт і створили цілу купу небезпечних моментів. Євген Соколан мав чудову нагоду забити, вийшовши віч-на-віч із голкіпером, але забарився з ударом, а захисник «Авангарда» пішов у небезпечний підкат і вибив м'яч з під ноги нашого форварда, зачепивши того. У підсумку, «одинадцятка» нашої команди отримав травму й не зміг продовжити зустріч. Користуючись нагодою, хочеться побажати Євгену якомога швидшого відновлення й повернення на футбольне поле.
Замість нього з’явився Максим Скоров, який, у підсумку, стане одним із головних героїв двобою.
Ще до перерви, декілька прекрасних нагод забити мали Максим Сурженко, Олексій Чичиков та Ігор Загальський. Втім, хлопцям банально не вистачало точності. Але на 45-й хвилині наш капітан Загальський продемонстрував, чому саме він вважається один із найкращих гравців ліги: Ігор прийняв пас на куті штрафної й, зважаючи на вітер, виконав кручену подачу до воротарської. Ніхто з гравців не зумів дотягнутися до м'яча, який по-зрадницьки для голкіпера, залетів під самісіньку дальню стійку – 0:1 – за такого рахунку і з величезною ігровою перевагою «Агротеха» команди пішли на перерву.
Після паузи, попри шквальні пориви вітру, картина гри складалася все так само – гості тиснули, а господарі іноді вибігали в не дуже небезпечні атаки.
На 64-й хвилині Тоні Кроос Ігор Загальський в центрі поля помітив забігання Пастухова й віддав передачу у вільну зону, а Павло втік від опонента й прострілив вздовж воріт. Ну а Скоров, як і належить форварду, опинився в потрібному місці й легко збільшив перевагу нашої команди, замкнувши простріл на дальній стійці – 0:2.
Вже через чотири хвилини, після рейду правим флангом Данила Мацюти, захисник «Авангарда» Олійник, намагаючись завадити пробити Сурженку, зрізав м'яч до власних воріт – 0:3.
Ну й в кінці гри Скоров з метрів 25, надихнувшись голами Бекхема в ворота «Вімблдону» та Радченка в ворота «Зірки», помітив вихід голкіпера далеко від своїх володінь, перекинув м'яч за «комірець» – 0:4 – безапеляційна перемога тишківчан, яка збільшує шанси на вихід нашої команди в плей-офф чемпіонату.


Також додамо, що прямі конкуренти втратили очки: «Олімпія» не втримала перевагу у два м'ячі з київським «Атлетом», зігравши в нічию з рахунком 2:2. Ну а кропивницька «Зірка» на виїзді декласувала іванківський «Штурм» - 3:2, тим самим видаливши команду з Київської області з боротьби за трійку.
Наразі «Агротех» перебуває на першому місці групи, але в трьох переслідувачів є гра в запасі.


Ну а вже на Великдень, тишківчани приймали вдома надмотивований соколівський СКІФ, який їхав у гості до чемпіонів Кіровоградщини із бажанням створити сенсацію. На прохання перенести зустріч, через участь у чемпіонаті України та далекий виїзд на Дніпропетровщину, «Агротеху» було відмовлено, але це лише надихнуло наших футболістів.
Не варто розписувати кожен гол окремо, адже боротьба на полі була лише в першому таймі, коли Мизенко дав себе проявити резервістам – 3:2 – ілюзія на інтригу. Ну а в другій половині на поле одночасно вийшли Чичиков, Загальський та Сурженко, які продемонстрували різницю в класі. Разом із ними команда ще 8 разів відзначилась у воротах гостей, довівши рахунок до непристойного – 11:2 – «Агротех» вийшов до фіналу, де поміряється силами з ФК «Первозванівка». «Золотий» поєдинок запланований на неділю, але в обласній асоціації ще не визначилися з місцем проведенням.


Що точно відомо – головний двобій весни з охтирським «Нафтовиком» для нашого колективу відбудеться в суботу на рідному стадіоні Тишківського ОЗ о 12:00. Запрошуємо глядачів підтримати команду в найбільш відповідальний момент.

 

Переглянуто 484 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(9 Голосів)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол