USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Понеділок, 15 квітня 2024 22:20

Чемпіонат України: «Агротех» переміг «Штурм»

Тишківка. 14 квітня. «Громада». У матчі 12-го туру чемпіонату України з футболу серед аматорських команд тишківський «Агротех» здобув вольову перемогу над іванківським «Штурмом» - 2:1, передає «Громада» з посиланням на «СпортArena».

Після прикрої поразки кропивницькій «Зірці» в попередньому турі, підопічним Олександра Мизенка було дуже ризиковано втрачати очки ще й вдома. До того ж у господарів пропускали матч ще й  Дмитро Хорольський та Володимир Біжко. Тож, у центрі захисту замість досвіченого екс-гравця «Енергії» з’явився Павло Бовтуненко.  

Своєю чергою, «Штурм» приїхав не лише без зіркового захисника Хачеріді та граючого співзасновника Димнича, а й без нового опорника Турчанова. Доводилося зважати на різні обставини – і травми, і складний графік із матчем проти Полісся (Ставки) на обласному рівні.

 Вже в дебюті досвідчений Старгородський (екс-півзахисник Таврії, Арсеналу, солігорського Шахцьора) зазнав травми, здається, смикнувши м’яза під час швидкої атаки на чужій половині поля. Хвилин через п’ять після ауту суперники завалили Бриженка, проте досвідчений Рубльов з 11-метрової позначки не зміг переграти екс-воротаря Олександрії Рудика. Той кинувся вліво від себе й парирував удар Богдана з лівої ноги. Відзначимо, що протягом сезону у ворота нашої команди було поставлено вже 6 (!) пенальті, але наш страж воріт зумів відбити 4 з них, що є дивовижним результатом.

Втім, ще до перерви, гості вийшли вперед. Той-таки Рубльов, після ауту на правому фланзі п’ятою відпасував на Осадчого, а Дмитро акцентованим ударом з-за меж карного майданчика відкрив рахунок – 0:1. Проте, тут же у гостей травмувався вже другий гравець – це досвідчений Дитятьєв на своїй половині поля, імовірно, навіть у грі без м’яча потягнув задню поверхню стегна.

Відчувалося, що свого останнього слова господарів ще не сказали й після перерви картина гри змінилася повністю. Тепер уже «Агротех» грав за вітром і їх гнали вперед трибуни, які точно не бачили своїх улюбленців у якості програвших.

На початку другого тайму, Скляренко намагався зупинити прохід Чичикова впоперек поля, але в підсумку той заробив штрафний для Агротеху. Хоча іванківці відчували небезпеку й виставили досить масовану стінку, Загальський лівою ногою пробив в обхід по середній дистанції, воротар до мяча дістався, але не зміг завадити тому потрапити до сітки – 1:1. Ігор провів восьмий гол у першості. А наприкінці матчу він створив і другий гол. Спершу Загальський запустив у швидку атаку Сурженка, той грамотно зіграв на лівому фланзі, виманивши суперників і відпасувавши назад на Ігоря. Той зробив закидання по дузі на дальню стінку, де в падінні головою замкнув Соколан – 2:1. Євгеній доводить кількість своїх голів до семи, для Ігоря це восьмий асист у поточному чемпіонаті.

Останні хвилини виявилися дуже гарячими. Петренко та Журавель, який у попередній зустрічі забив та заробив пенальті, пробивали з різних позицій – небезпечно, але неточно. Кілька штрафних заробив Штурм. На заключних секундах матчу перспективний штрафний Хруль виконав точно під поперечину, проте Рудик не дав слабини й забрав м’яча намертво. Агротех – четвертий, і відставання від прохідної трійки зменшилося.

Далі на нашу команду чекає виїзд до Кривого Рогу й зустріч із аутсайдером першості – «Пенуелом».

Герой матчу: Ігор Загальський (Агротех)

Гол і асист від колишнього півзахисника Зірки, Дніпра-1, Інгульця та класичного Дніпра. 

Агротех (Тишківка) - Штурм (Іванків) - 2:1 (0:1)

Голи: Загальський, 51, Соколан, 76 - Осадчий, 40

Незабитий пенальті: Рубльов (ШІ), 24 – воротар

Агротех: Рудик, Співак, Кривошей, Бовтуненко, Скоров (Радченко, 46), Коломієць (Сурженко, 46), Загальський©, Чичиков (Шмат, 85), Пономаренко (Мацюта, 46), Пастухов, Соколан (Бедін, 88). Запасні: Козинець, Корчинський, Пісний, Кулібаба. Головний тренер: Олександр Мизенко.

Штурм: Погорілий©, Лящук, Ічанський, Дитятьєв (Скляренко, 45), Ремезовський, Осадчий (Петренко, 59), Бриженко (Хруль, 46), Сокол (Волков, 66), Старгородський (Любко, 17; Басов, 87), Балашов (Журавель, 76), Рубльов. Запасні: Міхєєв, Шевчук. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

13:00; 14.04.2024. Тишківка. Стадіон "Ліцей". Поле 4; +18С

Суддя: Соловйов Віталій (Одеса)

Попередження: Скляренко, 50, Сокол, 52, Загальський, 80, Рубльов, 87, Лящук, 90, Рудик, 90+2, Бовтуненко, 90+4, Погорілий, 90+4, Ічанський, 90+4

 

 

Переглянуто 271 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(2 Голосів)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол