USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Неділя, 09 червня 2024 23:55

Фантастичне завершення: «Агротех» вийшов до півфіналу ЧУ

Тишківка. 9 червня. «Громада». Тишківський «Агротех» вийшов до півфіналу чемпіонату України серед аматорських команд сезону 2023/2024 років, перемігши в матчі-відповіді великогаївський «Агрон» з рахунком 4:2, інформує «Громада».

Напевно, такого матчу стадіон опорного закладу «Тишківський ліцей» ще не бачив. Тут мова і про значущість поєдинку, і про сценарій самого протистояння. У серпні попереднього року навіть найбільш відверті прихильники нашої команди навряд чи могли уявити, що команда з невеликого села буде боротися за медалі першості країни. Але з кожним туром ставало зрозуміло: чемпіон Кіровоградської області здатен нав’язувати боротьбу куди більш досвіченим суперникам. Ну а фактор домашнього поля завжди виявлявся вирішальним. Вчора було теж саме. Відзначимо, що до давно травмованих Дмитра Хорольського та Олександра Ковтуна, додався й Олексій Чичиков, який у поєдинку обласної першості отримав травму ноги. Також і капітан Ігор Загальський, який хоч і вийшов наприкінці зустрічі, не міг на повну допомогти команді.
Вже на початку гри, Радченко збив гравця суперників у власному карному майданчику й арбітр вказав на «точку». «Вирок» без проблем виконав Тарас Гром’як – 0:1. У першому таймі саме команда гостей володіла ініціативою, але рахунок до перерви так і не змінився.
Ну а вже після відпочинку почалося те, що так хотіли всі глядачі – беззаперечна ігрова перевага господарів і постійний тиск на ворота гостей.
На другій хвилині Євгена Соколана збили в боротьбі за м’яч у карній зоні «Агрона» й арбітр Воєвода вказав на одинадцятиметрову позначку. Сам постраждалий успішно і виконав удар, пробивши точно низом у лівий від себе кут – 1:1.
Тут же Мацюта міг виводити нашу команду вперед, але голкіпер Рогаль, після дотепного дальнього удару під поперечину, чудовим сейвом перевів м’яч на кутовий.
Але через 15 хвилин наша команда таки вийшла вперед. Для цього спрацювала зв’язка Сурженко-Пастухов. Максим круто протягнув м'яч на лівому фланзі й дотепно, поміж ніг захисника відпасував на Павла, який одразу з лівої пробив у дальній кут воріт і від стійки м'яч таки влетів до сітки Рогаля – 2:1.
Але опоненти не збиралися зупинятися й через п'ять хвилин зрівняли рахунок у поєдинку. Соколовський прострілив з правого флангу після пасу п’ятою Пришнівського, Войцещук прийняв у карному майданчику й другим дотиком з правої пробив у ближню дев’ятку – 2:2. У цей момент гравець «Агрона» надто зухвало показав глядачам та лаві запасних «Агротеха» свою клубну емблему. Знав би цей хлопчина, що буде далі, не робив би такого необачного кроку.
Певно, йому здавалося, що боротьба завершена, але, як колись казав Дієго Сімеоне: «У цієї команди є яйця. Великі яйця». І «Агротех» повністю довів, що їм ці слова теж підходять.
Глядачі явно не хотіли бачити виліт своїх улюбленців і створили на стадіоні таку атмосферу, якій позаздрять навіть команди УПЛ. Нашій команді треба було забивати ДВА (!) голи в останні хвилини поєдинку. І якраз це завдання й зробив наш матч настільки крутим та видатним, наче за сценарієм із голлівудського фільму.
На 80-й хвилині Скоров подав із кутового, Пастухов пробив по воротах, голкіпер парирував, але першим на добивання виявився Соколан, який вивів нашу команду вперед – 3:2. Але для проходу далі треба було забивати ще гол.
Варто відзначити, що для перемоги в двоматчевій дуелі гравці «Агрона» почали затягувати час і робили то аж надто відверто. Загалом, у другому таймі футболісти з Тернопільщини пролежали на полі понад 10 хвилин. Якщо врахувати заміни та зупинки після моментів, то додані арбітром шість хвилин – надто мало. Певно, то зрозумів і сам Воєвода, який дав зіграти ще п'ять хвилин, адже в додатковий час хлопці з Великих Гаїв не дуже хотіли грати, постійно симулюючи, й, скоріше за все, вже подумки святкували вихід до півфіналу. Але 11 тишківських хлопців зробили те, за що ми так любимо футбол – перевернули все з ніг на голову.
Вперед ходив навіть воротар Рудик, але не його роль стала основною. На 101-й хвилині Пономаренко та Співак перепасувалися на правому фланзі, м’яч відскочив до Пастухова, який, у стилі Роналдінью, без зайвих рухів, просто м'яко пробив у ближній кут воріт з-за межі штрафної. Голкіпер не бачив удару й навіть не рушив до нього, а просто провів його поглядом, як і мрію вийти до четвірки найкращих – 4:2 – дебютант вийшов до півфіналу чемпіонату України з футболу серед аматорських команд і тепер чекає на результати жеребкування.
Суперниками нашої команди можуть стати: «Олімпія» (Савинці), «Подоляни» (Тернопіль) та Пробій (Городенка, Івано-Франківська область).
Це справді велика перемога для тренера, для гравців, для персоналу, для президента й для всіх, хто вболіває за нашу команду. Цю гру приїхали подивитися вболівальники з Чернівецької, Івано-Франківської, Донецької областей, з Києва, Кропивницького та Черкас. І впевнений, що вони не пошкодували про це. 
Хочеться ще раз подякувати нашим вболівальникам, які до останнього вірили в перемогу й надихнули хлопців на дійсно велике звершення для скромної команди з Кіровоградщини.
Агротех (Тишківка) - Агрон (Великі Гаї) - 4:2 (перший тайм – 0:1; перший матч – 1:2)
Голи: Соколан, 48 (пен.), 80, Пастухов, 65, 90+11 - Гром'як, 7 (пен.), Войцещук, 70
Агротех: Рудик©, Співак, Бовтуненко, Біжко, Мацюта (Загальський, 88), Шмат (Кривошей, 79), Пастухов, Радченко (Пономаренко, 46), Пісний (Скоров, 46), Соколан, Сурженко. Запасні: Козинець, Коломієць, Кулібаба. Головний тренер: Олександр Мизенко.
Агрон: Рогаль, Соколовський, Олексюк, Ковалик©, Скакун, Кохман, Семенець, Луцик, Пришнівський, Войцещук, Гром'як (Мельник, 90+2). Запасні: Мазур, Понєдєльнік, Щербатюк, Пежинський, Онищук, Павлович. Головний тренер: Сергій Богородіченко.
13:00; 08.06.2024. Тишківка. Стадіон "Ліцей". Поле 4; +26С
Суддя: Воєвода Андрій (Дніпро)
Попередження: Мацюта, 18, Кохман, 21, Гром'як, 24, Співак, 45+2, Скакун, 47, Пономаренко, 59, Мизенко (гол.тр.АТ), 90+3, Пришнівський, 90+4, Рудик, 90+8
Вилучення: Скакун, 90+7 – повторне попередження

 

 

Переглянуто 1193 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(7 Голосів)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол