USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Понеділок, 03 червня 2024 21:43

Плей-офф для «Агротеха»: все вирішиться в Тишківці

Тишківка. 3 червня. «Громада».  У першому матчі чвертьфіналу чемпіонату України з футболу серед аматорських команд сезону 2023/2024 років тишківський «Агротех» поступився в першому матчі великогаївському «Агрону  на виїзді з рахунком 1:2, інформує «Громада» з посиланням на «SportArena».

Друга команда східної групи приїхала в гості до третьої – західної групи. Суперники, багато в чому, антиподи. Агрон – старожил змагань ААФУ, шостий сезон проводить на всеукраїнському рівні. При цьому в команді стає більше гравців без професіонального досвіду, хоча все ще присутні колишні футболісти ФК Тернопіль, Ниви, Скали. Агротех – навпаки: дебютант всеукраїнських змагань, у складі якого – більшість це гравці з досвіду за Зірку, ФК Олександрія, СК Дніпро-1, Таврію, МФК Миколаїв і інші клуби змагань під егідою УПЛ і ПФЛ.

Відзначимо, що в господарів пропускали цей матч захисники Стриєшин (перебір карток) і Щербатюк. Гостям не міг допомогти травмований півзахисник Хорольський, хоча нападника Соколана до складного виїзду на Тернопільщину встигли поставити на ноги. Втім, ніхто з атакувальних гравців тишківчан не встиг себе проявити, поки Агрон швидко не відкрив рахунок. Із глибини поля почалася ця контратака. Луцик підключив на лівому фланзі Гром’яка та, ледве добігши до чужого карного майданчика, отримав від Тараса зручний пас під удар. Руслан пробив під поперечину ближче до дальньої дев’ятки – без шансів для воротаря. 1:0 на 6-й хвилині – третій гол Луцика при двох асистах у поточній першості.

Це були складні хвилини для гостей. Відразу ж Соколовський і Ковалик ударами з рубежів карного майданчика могли закріпити перевагу Агрону. Трохи пізніше Войцещук трішечки не влучив у дальній кут метрів із десяти. Проте Агротех володіє досить досвідченим складом. Та й головний тренер Мизенко багато чого бачив під час тривалих виступів на високому всеукраїнському рівні. Вже невдовзі воротар Рогаль змушений був реагувати на дальні удари Радченка та Пастухова, а коли захист із голкіпером «наварили» на своїй половині поля, Загальський намагався закинути в дотик у порожні ворота – мимо. Найкращий момент у «Агротеха» виник, коли Радченко зумів спочатку відібрати м’яч у захисника, а потім і переграти голкіпера. Втім, сьомий номер гостей вирішив сам не пробив, а віддати на Соколана, який, здавалося б, стояв абсолютно сам у воротарській зоні, але захисник встиг першим за нападника дістати передачу й вибив м’яч із карної зони. Друга половина першого тайму пройшла повністю під диктовку тишківчан.

І вже на 37-й хвилині коли Агротех відігрався.. Чичиков, замість подачі, розіграв кутовий на лівому фланзі із Сурженком і відразу ж правою ногою закрутив у дальню дев’ятку. Подавав чи пробивав? Не зрозуміло. Головне, що м’яч влетів точно в ворота – 1:1. Третя результативна дія Олексія у чемпіонаті, другий гол, а ще має в активі цього сезону асист.

Другий тайм виявився значно напруженішим – але й прагматичнішим. Тривалий час гра йшла за сценарієм гостей, але коли почався дощ і вітер підсилився в напрямку воріт Дмитра Рудика, то ускладнені умови пішли на користь саме господярям, які й до того грали в не надто комбінаційний, а більше – в силовий футбол. Ну й наприкінці матчу розв’язка настала. Войцещук жорсткувато позбавив Кулібабу м’яча на чужій половині поля, проте свистка не було, тож Агрон продовжив грати й зберіг темп атаки. З центру вона розгорнулася праворуч, Соколовський навісив, а Гром'як на дальній стійці в стрибку головою пробив на протихід голкіперу в дальній кут – 2:1. Тарас відзначився 14-м забитим м’ячем у чемпіонаті й зрівнявся з Лободою із Зірки, який уже завершив виступи.

Відтак, розвязка наступить наступить у Тишківці в суботу о 13:00. І тут би хотілося запросити всіх вболівальників «Агротеха» підтримати команду в найважливіший момент сезону!

Агрон (Великі Гаї) - Агротех (Тишківка) - 2:1 (1:1)

Голи: Луцик, 6, Гром'як, 90+1 – Чичиков, 37

Агрон: Рогаль, Соколовський, Ковалик©, Олексюк, Скакун, Кохман, Семенець, Луцик, Пришнівський (Пежинський, 67), Войцещук, Гром'як. Запасні: Мазур, Павлович, Скородень, Мельник, Онищук, Понєдєльнік. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

Агротех: Рудик, Мацюта, Бовтуненко, Біжко, Співак, Пастухов, Загальський© (Пісний, 80), Радченко (Кулібаба, 75), Чичиков, Сурженко, Соколан. Запасні: Козинець, Кривошей, Бедін, Пономаренко. Головний тренер: Олександр Мизенко.

13:00; 01.06.2024. Великі Гаї. Стадіон "Центральний". Поле 3; +23С

Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)

Попередження: Войцещук, 71, Пісний, 85

 

Переглянуто 426 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(1 Голос)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол