USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Неділя, 20 червня 2021 22:18

Знову треті: «Агротех» взяв реванш у «Локомотива-Вікторії»

Тишківка. 20 червня. «Громада». Вчора, 19 червня, у рамках чемпіонату Кіровоградської області з футболу серед команд Вищої ліги, тишківський «Агротех» вдома переміг знам'янський «Локомотив-Вікторія» - 3:1, інформує кореспондент «Громади».

 З огляду на попередні зустрічі, то цей матч був найтяжчим у кадровому плані для наставника «Агротеху» Олександра Мизенка. І тут можна нарікати й на травми, й на достатньо спірні та тривалі дискваліфікації наших провідних гравців, але, як говорив класик: «Маємо те, що маємо». Лава запасних господарів складалася лише з трьох гравців, тож в цій грі знову було багато новацій: вперше в заявці команди з'явився легендарний для Тишківки гравець Андрій Жулай, а на вістрі атаки вийшов Олег Тонконоженко.

Початок поєдинку ознаменувався невеликою перевагою гостей, які більше контролювали м'яч. Ну а наша команда намагалася знайти прогалини в захисті суперника завдяки довгим передачам у фланг, де цього разу діяли Андрій Кушнірьов та Денис Радченко.

Достатньо спокійна гра змушувала обох суперників вдаватися до дальніх пострілів і вже на 28-й хвилині, після позиційних помилок Андрія Добролєжі та Максима Кулібаби, капітан знам'янчан Валентин Александров наважився на обвідний удар на межі штрафного майданчику й поцілив прямісінько у «дев'ятку» воріт Владислава Кулачка – 0:1.

Втім, вели в рахунку гості не довго, а нам допомогла саме звична тактика: Кулачок ввів м'яч на половину поля суперника, Максим Скоров виграв верхову дуель у суперника й головою відпасував на Радченка. Денис одразу прострілив до штрафної, де першим на м'ячі виявився Олег Тонкоженко, якому не вдалося забити. Втім, першим на добиванні виявився той же Максим Скоров, який з лівої ноги вирівняв шальки Терезів – 1:1 – за такого рахунку й з невеликою ігровою перевагою «Агротеха» команди пішли на перерву.

 Другий тайм розпочався ідентично першому – з невеликою перевагою гостей. З кожною хвилиною боротьби на полі було все більше, але варто віддати належне бригаді арбітрів на чолі з Наталією Алексахіною, яка зуміла заспокоїти емоції всіх гравців на полі.

І як же тут не згадати про наших вболівальників? Саме їх палка підтримка вела наших гравців вперед. Особливо це було помітно в діях флангових захисників команди – тишківчанина Данила Яровенка та «старожила» клубу, улюбленця публіки Максима Кулібаби.  Вже в середині другого тайму «Агротех» повністю перехопив контроль над грою. Спочатку, наш Вірджил Ван Дейк -  Дмитро Височин віддає першу передачу в напрямку Олега Тонкоженка, який головою скидує на Радченка. Денис вривається в штрафну й прострілює на одинадцятиметрову позначку, де першим виявився Андрій Кушнірьов, якому дещиці не вистачило аби вивести команду вперед. М'яч після удару нашої «десятки» прослизнув поруч зі стійкою. Втім,  на 75-й хвилині сталося так, як мало статися: після ауту Тонкоженко вкотре виграє верхову боротьбу й віддає пас на Татарінова, а Олександр бачить на межі штрафного самісінького Олександра Ковтуна й віддає пас під удар партнеру. Саша не став нічого вигадувати й потужно пробив у ту саму дев'ятку, що й Александров у першому таймі – 2:1 – радості вболівальників не було меж.

Далі ще був небезпечний епізод зі штрафним біля наших воріт. Кулачок удар Александрова відбив, але сам вдарився головою об стійку воріт. Через декілька хвилин Влада замінив Іван Демидов.

Ну а вже під завісу гри Денис Радченко взяв на себе відповідальність і наважився на постріл «шведою» в дальній кут воріт «Вікторії»: вийшло й ефектно й результативно – 3:1 – п'ята перемога «Агротеха» в чемпіонаті, яка наразі вивела нас на третє місце. Щоправда, в помічнянського «Локомотива-СВТ» гра в запасі з «Інгулом».

Тепер на нас чекає пауза в першості аж до 31 липня. Думаю, що в колективі відбудуться й певні кадрові зміни. Це моя особиста думка, але «Агротех» здатен боротися за медалі чемпіонату. І ось ці дискваліфікації, як у Віктора Колесника, складно пояснити. Нагадаю, наш капітан отримав червону картку за нецензурну лексику на адресу арбітра. Виправдань йому немає, але, давайте відверто, скільки тоді видалень заслужили гравці «Локомотива-СВТ» або «Інгулу», які дуже часто «підказують» арбітрам, що тим потрібно робити в спірних епізодах? Та й звертаються вони до рефері точно не на «Ви».

І ще пригадується порушення регламенту з боку чинного чемпіона: вони відмовилися проводити відеозйомку в домашній грі проти «Агротеха». Тож, організацією трансляції займалася наша команда. І в тому матчі, вже на початку було видалено нашого провідного опорника Олександра Мельничука за фол на В’ячеславу Головчену. Щоправда, Слава продовжив гру і забив переможний гол у тій зустрічі. Цікаво, але вже нічого не зробиш. 

Ну, радує, що «Агротех» - команда, яка завжди абсолютно чесно та прозоро діє. Хлопці щоматчу віддаються на всі 100%, аби радувати своїх прихильників та виборювати перемоги. В другому колі тишківчани здобули чотири перемоги з п'яти можливих. І як же хочеться вірити, що надалі статистика буде лише покращуватися.

ФК «Агротех» (Тишківка) — ФК «Локомотив-Вікторія» (Знам’янка) — 3:1 (1:1)
19 червня 2021 року (субота). Початок о 18:00. Тишківка. Стадіон “Центральний”. Оцінка поля: 4. Температура: + 24 С. Освітлення: природне. Кількість глядачів: 150. Чемпіонат Кіровоградської області з футболу серед аматорських команди, Вища ліга, 2 коло, 10 тур.
Арбітр: Алексахіна Наталія (Кропивницький).
Асистенти арбітра: Гордовий Микола (Кропивницький), Данилов Денис (Кропивницький).
Голи: 0:1, Александров Валентин (28"); 1:1, Скоров Максим (35"); 2:1, Ковтун Олександр (75"); 3:1, Радченко Денис (80");

«Агротех»: 1. Кулачок Владислав (13. Демидов Іван, 85), 20. Височин Дмитро, 5. Яровенко Данило, 26. Кулібаба Максим, 22. Добролєжа Андрій, 6. Татарінов Олександр, 10. Кушнірьов Андрій, 21. Скоров Максим, 3. Ковтун Олександр, 7. Радченко Денис, 69. Тонконоженко Олег.
«Локомотив-Вікторія»: 1. Мелехов Дмитро 12. Паламарчук Олександр, 16. Коваленко Максим, 6. Сидоров Нікіта,11. Вартанов Кирило, 9. Добрянський Дмитро, 13. Александров Валентин, 8. Тюпа Дмитро, 19. Анголенко Владислав, 10.Корчинський Максим (18. Фарбанець Михайло), 7. Мельников Микита.

Переглянуто 1180 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(1 Голос)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол