USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Вівторок, 29 червня 2021 18:53

На Кіровоградщині перші локації «Здорової України» мають з’явитися вже влітку

Тишківка. 29 червня. "Громада". Проект президента Володимира Зеленського «Активні парки - локації здорової України» реалізують на Кіровоградщині, до цього мають долучитися керівники територіальних громад. Про це повідомила очільниця ОДА Марія Чорна, інформує "Громада". 

«Дитина має не сидіти у смартфоні , а проводити своє дозвілля на свіжому повітрі, займатися спортом. Тому президент підняв питання це і представив загальнонаціональну програму «Здорова Україна», що спрямована на всі категорії населення. Я б хотіла, щоб те, що активний парк був впроваджений в кожній територіальній громаді. Під час вихідних я зустрічалася з багатьма підприємцями і коли говорила їм про те, що президент ініціює, кожен з них озвучив готовність долучитися до реалізації цього проекту», - зазначила Марія Чорна.

Згідно з проектом «Активні парки - локації здорової України» на кожній території має бути передбачена локація для заняття спортом у зеленій зоні – парку. Тергромади подали на розгляд 31 паркову зону і Офіс Президента відібрав 13 парків, де першочергово встановлять шведську стінку та лавку для занять фізичною активністю. Зокрема, йдеться про локації у Кропивницькому, Знам’янці, Олександрії, Помічній, Світловодську, Дмитрівці, с. Рівне, та с. Тарасівці, а також в Добровеличківці та Компаніївці.

За проектом, на території локації мають бути інформаційні стенди, а також навігаційні матеріали з QR-кодом, аби мати можливість завантажити мобільний додаток, обрати найбільш зручний для свого віку та рівня фізичної підготовки формат занять спортом.

Переглянуто 1486 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(2 Голосів)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол