USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Понеділок, 13 травня 2024 19:33

Історичні вихідні: «Агротех» вийшов до плей-офф аматорів та виграв Кубок області

Тишківка. 13 травня. «Громада». Вихідними тишківський «Агротех» здобув дві перемоги: у суботу з рахунком 3:0 був подоланий головний конкурент у боротьбі за плей-офф – охтирський «Нафтовик», а вже наступного дня наша команда закрила останній гештальт в області – виграла Кубок області «Пам'яті воїнів ЗСУ», перемігши «Первозванівку – 6:0, інформує «Громада».

Все або нічого – саме так можна було описати майбутнє протистояння з охтирським «Нафтовиком». Перемога, без огляду на інші матчі, майже гарантувала підопічним Олександра Мизенка вихід до вісімки найсильніших, а от поразка – зменшувала шанси до мінімуму. Тож і не дивно, що Загальський і компанія налаштовувалися максимально серйозно.

Звичайно, тривожили нашого тренера відсутність трьох основних гравців – єдиного номінального нападника Євгена Соколана, центрбека Єгора Кривошея та опорника Дмитра Хорольського. Відтак, на вістрі атаки у головному протистоянні сезону вийшов, схоже, новий улюбленець місцевої публіки – Максим Сурженко, який сповна віддячить за довіру.

Знаєте, від себе хочу написати, що це той випадок, коли у «страху очі великі». Значна вага зустрічі й бекграунд суперника навіювали певну тривожність у всіх, хто вболівав за команду. Але в футбол грає не історія досягнень, а гравці. І наші відверто сильніші. Газон на стадіоні опорного закладу отримав від делегата матчу максимальну оцінку, що підтверджує факт, що, на відміну від стадіону в Охтирці, наше поле дозволяло грати у справжню «гру мільйонів». І тут тишківська команда значно випереджала своїх конкурентів. Це стало зрозуміло, коли вже на другій хвилині Сурженко вискочив «на побачення» з голкіпером, але той зіграв у кращих традиція Мануеля Нойєра – ногою перевів м'яч на кутовий. З перших секунд гості грали від оборони, намагаючись у рідкісних атаках впіймати своє щастя, але, на щастя для нас, не в цій зустрічі.

До середини першого тайму, «Агротех» з пів дюжини разів перевіряв на міцність голкіпера суперників, але той у своєму складі точно був найкращим.

Але вже на 21-й хвилині, Загальський подав з кутового на дальню стійку, а там Чичиков в дотик прострілив до воротарської, де найпрудкішим виявився Данило Мацюта, який пробив точнісінько в дальній незахищений кут – 1:0.

Навіть після відкритого рахунку картина зустрічі не змінилася – «Агротех» так само володів ініціативою, щоправда, за мінімальної переваги команди пішли на перерву.

Після паузи, «Агротех» продовжив робити те, що в них виходить найкраще – Пастухов, Шмат і Загальський вигравали майже всі м'ячі в центрі поля, а Чичиков у ролі плеймейкера використовував забігання наших фулбеків Співака та Мацюти. І який же матч відіграв Данило! На 60-й хвилині Чичиков прийняв передачу перед штрафною і побачив забігання третього номера на правій бровці – Даня проштовхнув м'яч на лінію карної зони й потужно прострілив у воротарську, де Максим Сурженко випередив захисника й в дотик пробив по воротах – 2:0.

Охтирцям вже не було куди діватися й вони всіма силами бігли вперед, що давало нашій команді більше можливостей на контратаках. І от на 76-й хвилині черговий випад завершився успіхом – Загальський помітив вривання у вільну зону Кулібаби й викотив тому під удар. Макс побачив, що голкіпер прикрив лише ближній кут воріт і елегантно, дуже м'яко, покотив круглого під дальню стійку – 3:0 – 20(!) результативна дія, як на мене, найкращого гравця нашої групи, Ігоря Загальського, гол Кулібаби, який пропустив понад рік після тяжкої травми ноги, й феєрична перемога нашої команди.

Ну а в грі «Титан» - «Олімпія», хлопці із Савинців змогли перемогти з рахунком 2:0. Згідно з пунктом 3 статті 8 Регламенту, у випадку однакової кількості очок у двох і більше команд, перевагу отримують команди, які в матчах з усіма конкурентами (між ними) мають кращі показники (результати команд з іншою кількістю очок не враховуються):

а) найбільша кількість набраних очок;

б) найбільша кількість перемог;

в) найкраща різниця забитих і пропущених м’ячів;

г) найбільша кількість забитих м’ячів;

Наразі, в нашої команди 30 очок, але ми зіграли на гру більше, аніж «Титан» і «Нафтовик», у яких 27 та 25 очок відповідно. Одесити й охтирці мають гірші показники у матчах із нами (1:2, 4:2 та 0:0 і 3:0, відповідно) та зіграють між особою в останньому турі. Теоретично «Нафтовик» може набрати 31 очко, але за такого сценарію «Титан» зможе набрати лиш 30, що не дозволить їм нас обійти. Тож, «Агротех» гарантував собі участь у плей-офф чемпіонату України серед аматорських команд і в заключний ігровий день ще матиме нагоду отримати вищу підсумкову позицію, але для цього треба перемагати молодь із київського «Атлета».

Історичний результат для дебютанта першості.

Ну а вже наступного дня «Агротех» без шансів для «Первозванівки» виграв перший для себе Кубок Кіровоградської області – 0:6. Заповнені трибуни стадіону «Тишківського ліцею» хотіли побачити ще одну яскраву перемогу своїх улюбленців – вони її отримали. Рахунок відкрив Віталій Бедін, Сурженко оформив дубль і ще по голу до свого активу додали Коломієць, Тонконоженко та Загальський. Відзначимо, що кращим голкіпером турніру визнано нашого Олександра Козинця

Відзначимо, що під час церемонії нагородження, за вагомий внесок у розвиток футболу Кіровоградщини почесними грамотами КОАФ були удостоєні президент ФК «Агротех» Сергій Саусь та головний тренер команди Олександр Мизенко.

Ну а тепер наша команда, впевнено провівши вихідні, готується до старту в чемпіонаті області й плей-офф чемпіонату України.

 

Переглянуто 753 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(2 Голосів)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол