USD -

28.05 /

27.65

EUR -

33.35 /

32.75

Субота, 11 березня 2023 12:05

Мільйон фунтів для України: Усик погодився на пропозицію Ф'юрі щодо розподілу гонорару в бою, проте є умова

Тишківка. 11 березня. "Громада". На пропозицію володаря титулу WBC Тайсона Ф'юрі розподілити гонорар в бою за звання абсолютного чемпіона світу погодився чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик, але з однією умовою.

Інформує "Громада", посилаючись на Рубрика

Нагадаємо, що Джон Ф'юрі, батько володаря титулу WBC у надважкій вазі Тайсона Ф'юрі, закликав чемпіона світу за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександра Усика погодитися на 30 відсотків від загального гонорару бою з його сином. На думку Ф'юрі-старшого, українець не заслуговує на рівний гонорар із Тайсоном, оскільки нібито поступається британцю за своїм статусом у боксі. Усик прийняв ультиматум британця, який наполягав на розподілі гонорару за схемою 70% на 30% на свою користь. Водночас українець висунув одну умову – Ф'юрі повинен пожертвувати мільйон фунтів для України.

 

Гей, жадібне пузо. Я приймаю твою пропозицію 70 на 30, щоб битися 29 квітня на "Вемблі". Але ти обіцяєш пожертвувати Україні мільйон фунтів одразу після бою. І кожен день, поки це не зробиш, ти платитимеш 1% свого гонорару українському народу. Домовились?" – сказав український боксер у відеозверненні.

Своєю чергою, президент WBA Гільберто Мендоза повідомив, що отримав підтвердження від команд Усика та Ф'юрі про домовленість щодо бою. Сторони попросили час для роботи над контрактом, щоб закрити угоду. Поєдинок між Усиком і Ф'юрі повинен відбутися 29 квітня в Лондоні на стадіоні "Вемблі". Раніше бій планували організувати в Саудівській Аравії, однак цього не вдалося зробити.
Довідка
Олександр Олександрович Усик (нар. 17 січня 1987, Сімферополь, Кримська область, Українська РСР, СРСР) — український професійний боксер. В активі 36-річного Усика 20 перемог (13 – нокаутом) у 20 поєдинках. Чотири з них він провів у надважкій вазі. Перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті (вагова категорія до 90,7 кг), завоювавши там усі чотири найпрестижніші пояси. У послужному списку 34-річного Ф'юрі 33 перемоги (24 – нокаутом) і одна нічия.

Переглянуто 221 разiв
Категорія: Спорт
Оцініть матеріал
(2 Голосів)
  1. Новини
  2. Популярно
Збережемо Українців!
Футбол