- Громада
- Агроновини
- Дефіциту базових харчових продуктів в Україні немає
Інформує "Громада", посилаючись на social.com.ua
За його словами, фермери вже планують посівну кампанію, але чіткий розподіл за культурами буде зрозумілий ближче до початку робіт.
Очевидно, вони збільшуватимуть обсяг соняшника та інших олійних. Хотіли б збільшувати кількість кукурудзи, але ця культура дорога у вирощуванні, що буде стримувальним фактором. Всі інші культури – відносно нішеві й на загальну картину суттєво не вплинуть», – розповів Микола Сольський.
Він додав, що деокупація частини Херсонської області дає надію на часткове відновлення у 2023 році обсягів овочів, фруктів та ягід, дефіцит яких спостерігався у 2022-му.
Фермери всіх областей, що перебувають під контролем України, готуються до сезону, який, зрозуміло, буде важким, з обмеженими ресурсами. Проте кожен аграрій хоче, щоб жоден гектар не простоював», – підкреслив Микола Сольський.